Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
İnşaat Mühendisliği
Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Birgül Cansu Acartürk
Dr. Birgül Cansu Acartürk (CE), 2017 yılında inşaat mühendisliği lisans programını, bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. Üniversite yılları boyunca hem araştırma hem de öğretim asistanı olarak görev alarak, akademik becerilerini geliştirmiştir. Lisans eğitimi boyunca özellikle sürdürülebilir ve yenilikçi yapı malzemeleri sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar, doktora eğitiminde bu alanlara yönelmesini sağlamıştır. 2017 yılında The Ohio State University'de başladığı doktora eğitimini 2022 yılında "Novel and Sustainable Cementitious Systems: Improving Calcium Sulfoaluminate Cement and Bacterial Concrete Properties" başlıklı tezi ile başarıyla tamamlamıştır.
Doktora döneminde sürdürebilir çimento bazlı sistemler ve bakteriyel beton üzerine birçok akademik makale yayınlayıp, ulusal ve uluslararası konferanslarda bu konularda sunum yapmıştır. Şu anda kariyerine University of Colorado Boulder'da doktora sonrası araştırma görevlisi olarak devam eden Dr. Acartürk, buradaki araştırmalarında biyobazlı çimentolu sistemler üzerine yoğunlaşmıştır. Çalışmaları, çimento üretimi ve kullanımı sırasında karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Atacan Barutçu
Atacan Barutçu (CE), çalışmalarını 3 Boyutlu Yapı Modelleme ve Proje Yönetimi alanında sürdürmektedir. Üniversiteye başladıktan kısa bir süre sonra, İnşaat sektörünün görsele dayalı proje yönetim metotlarına merak sarmış, 3 boyutlu yapı modelleme üzerine hem üniversitede aldığı bilgisayar destekli teknik çizim dersleri hem de boş vakitlerine modelleme becerilerini geliştirmiş, bu modellerin kullanım alan ve amaçları üzerine profesyonel hayatında çalışma kararı almıştır. 3 boyutlu modelleme ve görsel düşünebilme becerilerini hayatının farklı alanlarında da kullanmaya ve üniversitede aldığı farklı ders ve projelerde de kullanmaya çalışmıştır. 3 boyutlu modelleme becerilerini hobilerine de taşımış ve 3D yazıcılar ile baskılar alarak kendine eğlenceli bir meşgale oluşturmuştur. Daha sonrasında bu öğrendiği bilgileri bitirme projesine bile taşıyarak, 3D Beton Yazıcılar ve Beton Harcı Özellikleri konusunda tezini yazmıştır.
Profesyonel hayatına Yapı Bilgi Modellemesi alanında, inşaat proje yönetimi, doküman ve iş süreçleri yönetimi, 3 boyutlu model destekli maliyet hesapları, iş planları ve çakışma analizleri vb. metotlar üzerinde çalışarak başlamıştır. Aktif olarak BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) Modeller olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Tolga Aydın
Tolga Aydın (CE), inşaat mühendisliği lisans eğitimiyle birlikte elektrik ve elektronik mühendisliği yandal programını başarıyla tamamlamıştır ve 3.47 not ortalamasıyla 2022 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler arasında 2. sırada yer almıştır. Lisans eğitimi boyunca okulda gönüllü olarak MATH 104,MATH 212 ve MATH 211 derslerinde asistanlık görevinde bulunmuştur.
Akademik açıdan Doç.Dr. Zeynep Başaran Bundur’un “Fiber Donatılı Geopolimer Harçlar Kullanılarak Eklemeli Üretim Yöntemi ile Prototip Elde Edilmesi (GEO-3B)” adlı TÜBİTAK projesinde Lisans bursiyeri olarak görev almıştır. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yapmış oldukları bitirme projesinin çıktılarını ise 28 Eylül 2022 tarihinde Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ulusal Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumu’nda ‘Mikrobiyolojik kaynaklı kalsit çökelmesinin (MICP) zemin özelliklerinin iyileştirilmesi için kullanımı’ adlı bildiriyi Yönetim Kurulu tarafından ‘en iyi bildiri’ seçilmiştir.
Tolga, yüksek lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi’nde yürütmektedir. Yüksek lisans eğitiminin ilk senesinde “Beton-3B: Üç Boyutlu Yazıcılar Ile Fiber Donatılı Çimento Esaslı Kompozitlerin Üretilmesi” adlı TÜBİTAK projesinde altında çalışmıştır. Şu an tez konusu olarak ise 3B yazıcı teknolojisine uygun taş yünü atığının kullanıldı fiber donatılı tek parçalı geopolimer harç tasarımı üzerine çalışmaktadır.